Bever schaart zich in diervriendelijke lijst

headerTeBontlijst

Bever schaart zich in diervriendelijke lijst

logo-beverWinkelketen Bever volgt onder andere de merken Miinto.nl, Nelly.com en The Sting en heeft de Bontvrijverklaring getekend. Tot voor kort stonden zij, met 36 andere bedrijven, op de ‘zwarte lijst’ die samengesteld werd door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Op deze lijst staan inmiddels nog 32 dieronvriendelijke bedrijven.

Op de vraag waarom Bever in eerste instantie überhaupt nog bont verkocht, kan CEO Greg Nieuwenhuys een duidelijk en eerlijk antwoord geven. “Wij verkochten jassen met bontkraag vanuit een functionele overweging om bescherming te bieden bij extreem koude omstandigheden”, laat hij weten in een persbericht. “Echter, wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en dierenleed voorkomen.”

Warm en diervriendelijk naar Canada

Niet alleen laat Bever haar steun zien door de Bontvrijverklaring te tekenen en geen bont meer te verkopen, ook zal zij het team van Bont voor Dieren warm aankleden (natuurlijk zonder bont), bij hun reis naar Canada. Hierbij wordt gebruikgemaakt van bontvrije jassen van topmerken zoals Peak Performance, The North Face en Jack Wolfskin. De reis van de organisatie staat in het teken van de campagne stopdeknuppels, waarmee actie gevoerd wordt tegen de zeehondenjacht in onder andere Canada. Het tegengaan van zeehonden- en ander dierenleed wereldwijd is tevens een belangrijk project van natuurorganisatie Wereldnatuurfonds, en noemt de Canadese kust een klassiek voorbeeld van een wanbeleid bij wat ooit een van de rijkste visgronden ter wereld was. Zij streeft er dan ook naar de biodiversiteit voor de kust van Canada te herstellen, met veel kabeljauw, zeehonden, albatrossen en walvissen.

Bever sponsort het team van Bont voor Dieren tijdens hun reis naar Canada.

WNF en Bont voor Dieren strijden tot het einde

Nog steeds worden er ieder jaar honderdduizenden zeehonden doodgeknuppeld voor hun vacht, waarbij het grootste deel van de zeehondjes niet ouder is dan een maand. “Wij zullen blijven strijden totdat er een einde komt aan de gruwelijke zeehondenslachting in Canada”, zegt directeur Bont voor Dieren Nicole van Gemert. “Wij zijn echter geheel afhankelijk van donaties. Dankbaar zijn wij dan ook voor de bijdrages van onze achterban en bontvrije bedrijven zoals Bever.”