Zelf vrijwilligerswerk in het buitenland doen

buitenland

Zelf vrijwilligerswerk in het buitenland doen

buitenlandWie zelf graag vrijwilligerswerk doet en dit wil combineren met een trip naar het buitenland heeft tegenwoordig dankzij het internet vele mogelijkheden. Toch zal je eerst wel over een aantal zaken moeten nadenken.

Waar wil je naartoe en wanneer ben je beschikbaar?

Je zult eerst voor jezelf moeten bepalen wanneer je beschikbaar bent en waar je naartoe wilt. Er is op vrijwel alle continenten vrijwilligerswerk te vinden. Wanneer je hebt bepaald waar je naartoe wil, dan kun je je vervolgens daar helemaal voor inzetten.

Zoek een project

De volgende stap is het vinden van een geschikt project. Het vinden van een project is eenvoudig via internet en er is onderscheid te maken tussen betaalde projecten en niet-betaalde projecten. Om deel te nemen aan betaalde projecten zal je geld moeten overmaken naar een bedrijf en dit bedrijf zal vervolgens vrijwilligerswerk voor je regelen en je op de bestemming vast op weg helpen. Het is eenvoudiger en kost minder moeite, maar ook wat duurder.

Voorbereiden

Wanneer je een project hebt gevonden en bent geaccepteerd als vrijwilliger, dan is het tijd om je daadwerkelijk voor te bereiden op de reis. Indien er inentingen nodig zijn, is het verstandig om even langs de GGD te gaan, een visum kan indien nodig worden aangevraagd bij de ambassade van het land en er moet natuurlijk ook een ticket worden geboekt.

Doe je best!

Tot slot zal je alleen nog maar je best hoeven te doen wanneer je op de plaats van bestemming aankomt. In veel gevallen zal het team dat al ter plaatse is er alles aan doen om je op je gemak te laten voelen en je zult waarschijnlijk al snel helemaal bij het team horen.